SAXoTECH Home Integrated MediawareImagemap: Sitemap, Search, Shop, Members & Startpoint
Imagemap - Textlinks at the bottom of page

.

 

 


News

Press Releases
In the Press
Website News

NewsLetters

Nordic Edition
- January 1999
International Edition


Download dette SAXoNEWS i PDF format

Ansvarshavende redaktør:
Torben Hoelgaard


Download dette SAXoNEWS
i PDF format

Du skal bruge
Adobe Acrobat
Viewer
til at se
denne PDF fil.


SAXoTECH - Newsroom - Newsletters - Nordic Newsletter

January 1999 (nr.1)


 


DTP-Konferencen
Vi er igen i år at finde på DTP-Konferencen på Scandicon Comwell i Kolding fra mandag d. 8. febr. til torsdag d. 11. febr. 1999. I finder os i Lobbyen – lige overfor auditorium A - hvor vi bl.a. viser:

ImageProcessor Pro
• NetNews
• SAXoBRS
• SAXoPRESS
  @ccess.

Hør også om de kommende nyheder:

PagePlanner
• BackendInterface
• ProductionManager
• RobotRecovery
• layoutstyret
  Produktion
• SAXoPlan.

Book en demo hos Lene Madsen på tlf.nr. +45 96 31 42 00.

Årets første brugerforummøde finder sted tirsdag d. 9. februar 1999 kl. 16.00 – 18.00 Medlemmer af Brugerforum skulle have modtaget en indbydelse - fax tilmeldelses blanketten til Lene Madsen på fax.nr. 96314242. Man kan også bruge e-post: lene_madsen @saxotechonline.com.
Du kan blive medlem af Brugerforum ved at  ringe til Lene Madsen på tlf.nr. 96 31 42 00.


Gennembrud i Sverige
Kristianstadsbladet
1998 blev året, hvor SAXoTECH lavede den første aftale om levering af SAXoPRESS til den første svenske kunde. Aftalen blev indgået med Kristianstadsbladet i december 1998. Kristianstadsbladet er en 7-dages avis med et gennemsnitligt oplag på 30.500 aviser. Løsningen omfatter en database version af SAXoPRESS på Macintosh platform til 54 redaktionelle brugere. Kristianstadsbladet har været meget fokuseret på, at deres fremtidige redaktionelle system skulle indeholde muligheden for at arbejde med layoutstyret produktion. SAXoTECH A/S skal således levere en total redaktionel løsning med særlig vægt på layoutstyret produktion. Løsningen omfatter endvidere SAXoPlan (et nyt planlægningsinstrument, som giver medarbejderne mulighed for at planlægge kommende artikler via en fælles dagbog), SAXoBRS til tekst, billeder og sider - endvidere indeholder systemet SAXoNetNews II til automatisk publicering af artikler og billeder på Internet. SAXoTECH har været i konkurrence med to svenske leverandører, Scoop og Astrakan. SAXoPRESS afløser et eksisterende system fra finske Toti. Installationen påbegyndes i februar/marts måned.

1mats.jpg (3485 bytes)

1jorgen.jpg (4290 bytes)

Mats Lundman,
chefredaktør:
"Layoutstyret produktion er fremtiden inden for redaktionelle systemløsninger".

Jörgen Svensson,
redaktionschef:
"De krav vi stiller til et moderne produktionssystem opfyldes af SAXoPRESS".


Nye danske installationer
- To Mac database løsninger er købt.

Helsingør Dagblad
Den første danske database løsning af SAXoPRESS på Macintosh platform blev en realitet i november 1998, hvor Helsingør Dagblad indgik aftale med SAXoTECH A/S om køb af en 16 brugers redaktionel systemløsning. Installationen startede i december og uddannelsen af brugerne påbegyndes i  løbet af januar. SAXoPRESS afløser et ældre Euromax-system.

Medieselskabet Nordvestsjælland
Medieselskabet Nordvestsjælland består af to aviser, Venstrebladet i Holbæk og Kalundborg Folkeblad. Selskabet har valgt at indgå aftale med SAXoTECH A/S om levering af en total redaktionel løsning, som skal installeres i løbet af foråret 1999. Løsningen bliver den 2. databaseløsning på Mac-platform i Danmark. SAXoPRESS skal installeres på 70 arbejdsstationer i henholdsvis Holbæk og Kalundborg samt på flere lokalredaktioner. SAXoPRESS systemet tager over efter et ND-system.


1hol.jpg (17577 bytes)
Medieselskabet Nordvestsjælland har købt Mac-løsning på database. Fra venstre ses chefredaktør Claus Sørensen, Jesper Frank og Torben Hoelgaard fra SAXoTECH og adm. direktør Mogens Flyvholm.


Den Liberale Presse
SAXoTECH har indgået en aftale med Den Liberale Presse omkring levering af et redaktionelt indskrivnings- og forsendelsessystem baseret på en pc-udgave af SAXoPRESS til otte brugere. Løsningen omfatter SAXoPRESS til indskrivning og billedhåndtering samt en integreret forsendelsesdel til Mediernes Net, så Den Liberale Presse kan udsende deres nyhedsstof via denne nye tjeneste. Aftalen med Den Liberale Presse blev indgået i november 1998 med installation i december og januar.

Fjerritslev Avis
SAXoTECH A/S har indgået kontrakt med Fjerritslev Avis om nyt redaktionelt system til produktion af Fjerritslev og Løgstør Avis. Systemet er indkøbt til både redigerende og skrivende medarbejdere og tages i brug i løbet af første kvartal 1999. Alle arbejdspladser er baseret på Macintosh computere.

Børsens Nyhedsmagasiner
Børsens Nyhedsmagasiner har indkøbt komplet billedsystem til integration med deres nuværende produktion i QuarkXPress. SAXoImageProcessor systemet skal håndtere alle billeder i Børsens Nyhedsmagasin, fra input over automatisk billedbehandling til output kontrol. Systemet skal køre på Windows NT computere og giver også mulighed for at søge billeder direkte i Børsens SAXoBRS billedarkiv.


Hurtigere bureaustof
Bureaustof modulet er udvidet, så opdateringer er meget hurtigere. Udvidelsen installeres på bureaustof konverteren og desuden kræves minimum version 3.2.29 (MacOS) eller 1.3.4.0 (Windows). Ud over den forøgede hastighed er der ingen synlig forskel. Nedenstående illustrerer hastighedsforskellene ved opdatering uden og med udvidelsen:

MÆNGDE

UDEN

MED

1000 telegrammer 43 sek. 10 sek.
2200 telegrammer 106 sek. 13 sek.

Opdateringen er gratis for kunder med SAXoTECH Support Aftale.


Totalløsning til USA
SAXoTECH A/S er stolte af at kunne offentliggøre en ny kunde i USA. Kontrakten er indgået med Rome Sentinel Company, New York og omfatter en totalinstallation af SAXoPRESS til helsidesredigering af “The Daily Sentinel”, “The Sunday Sentinel” og månedsmagasinet “PrimeTime”. SAXoPRESS™ løsningen til Rome Sentinel Company, som skal erstatte et ældre CText anlæg, er en komplet fil-baseret Macintosh version og omfatter håndtering af tekst, telegrammer, billeder, bureaubilleder, fotobestilling, QuarkXPress™ sider samt fuldt integreret Internet publishing med SAXoPRESS NetNews™.

SAXoPRESS™ løsningen indeholder desuden et komplet integreret digitalt arkiv, i form af SAXoBRS, til arkivering af tekst, billeder og sider. Rome Sentinel Company er ejet af familien Waters og beliggende i byen Rome i staten New York, ca. 400 km. fra New York City. The Daily Sentinel (broadsheet) har et dagligt oplag på ca. 16.500 eksemplarer. SAXoPRESS™ løsningen omfatter 20 redaktionelle medarbejdere.

- Projektet vil løbe af staben i januar og februar parallelt med at SAXoTECH A/S’ amerikanske datterselskab, SAXoTECH Inc., flytter ind i vore lokaler beliggende i Bethesta, Washington D.C. Derfor vil projektledelse, installation, uddannelse og implementering primært blive varetaget af vores personale bosiddende i USA, udtaler salgschef Niels Grinsted.


Velkommen!

Support
Evelyn Rokkjær Neumann
tiltrådte som supporter hos SAXoTECH d. 10. december 1998. Evelyn er uddannet informatikassistent suppleret med 1/2 års uddannelse fra Edb-Højskolen og trainee-ophold hos Københavnsk IT-konsulentfirma.
1evelyn.jpg (2849 bytes)
Kim Skovgaard Jensen startede som supporter d. 1. januar 1999. Han har hidtil været ansat som supporter på Jyllands Posten i København.  Kim er uddannet grafiker og har bl.a. også forestået intern undervisning i SAXoPRESS. 1kim.jpg (2210 bytes)


Salg

Tony Engelund Pedersen tiltrådte d. 1. januar 1999 som sælger i Salg Norden. Han kommer fra en stilling som ekstern salgs- og marketingschef hos Rosenmeier Data Engros i Nørresundby. Tony vil primært komme til at arbejde med det danske marked. 1tony.jpg (3491 bytes)
Lars Sørensen tiltrådte ligeledes som sælger i Salg Norden d. 1. januar 1999. Lars har en fortid som økonomichef hos Fjerritslev Avis og udover det arbejdet med udvælgelse af grafiske systemer, herunder SAXoPRESS. Sverige vil være Lars´s primære arbejdsområde. 1lars.jpg (3320 bytes)


Service

Jesper Thoft tiltrådte d. 1. januar 1999 som edb-tekniker. Han er uddannet data-mekaniker hos ComputerMac i Aalborg. Jesper tilknyttes installationsafdelingen, hvor han skal arbejde med opgaver såvel internt som eksternt. 1jesper.jpg (2824 bytes)

Projektledelse
Jens Debel Holmgaard
tiltræder d. 1. februar 1999 som projektleder. Han har kendskab til IT-branchen fra sine tidligere jobs hos Merlin og Data Discount, han har endvidere undervist i edb på Aalborg Handelsskole.

Tag godt imod dem!


Kunder i centrum
SAXoTECH har med virkning fra 1. Januar 1999 ændret sin organisation, så der bliver en mere klar ansvars- og kompetencefordeling mellem salg, implementering og udvikling.

Ovenstående organisationsplan viser afdelingsstrukturen, og desuden fremgår gruppeopdelingen i de kundevendte afdelinger - salg/marketing og implementation.  Salg vil i fremtiden være ansvarlig for salg og kundepleje, mens implementationsafdelingen vil overtage projektansvaret, koordinere projektgennemførelsen og varetage efterfølgende support. Sælgeren vil dog fortsat have det overordnede kundeansvar og vil i fornødent omfang deltage i projekt- og styregruppemøder.

Styrket udviklingsafdeling
Den nye struktur vil også betyde en indirekte styrkelse af udviklingssiden, fordi implementationsaktiviteterne tidligere var en del af udviklingsafdelingens ansvar og arbejdsopgaver. Det betyder, at udviklingsafdelingen får flere ressourcer til releases og nyudvikling.

Fortsat ekspansion
Ved udgangen af 1998 beskæftigede SAXoTECH A/S 55 medarbejdere, som alle var beskæftiget i Aalborg. I januar 1999 har vi forøget medarbejderstaben med yderligere fem medarbejdere – fordelt med to sælgere, to supportere og en medarbejder til intern edb-afdeling. Pr. 1. januar 1999 har vi desuden udstationeret to medarbejdere til vort amerikanske datterselskab, der har kontor i Bethesda, Maryland (1/2 times kørsel fra Washington D. C.).
I den resterende del af 1999 forventes kun ansat få yderligere medarbejdere i Aalborg, mens der forventes ansat fire-seks medarbejdere i vores amerikanske datterselskab.


Internet-nyheder II
NetNews II modulet er en videreudvikling af SAXoPRESS’ artikelmodul (database version) og viser artikler, der enten er henvist til NetNews eller er publiceret på internettet.

Nye artikler kan dog også oprettes direkte. En artikels status kan være henvist til NetNews eller publiceret på web. Man kan gøre artiklen mere egnet til nettet ved at fjerne dele af teksten, indsætte links samt knytte den til andre artikler. Artikler kan efterredigeres og evt. sendes ud på nettet.

Derudover kan man i et WebAd modul styre bannerreklamer i GIF-format, hvortil der er knyttet informationer til styring af visningen: Ønsket max. antal visninger, ophørsdato samt kategori - annoncen vises kun sammen med artikler i samme kategori. I modulet kan man se hvor ofte reklamen er vist og hvor ofte, der er klikket på den.
Endv. skal web-serveren udstyres med et modul.

SAXoTECH Viking

 

[ Top of page ]


[Home]  [Products]  [News]  [Events]  [Partners]  [About]  [Resources]        

If you have comments please let us know.
To request further information info@saxotechonline.com.
©1998 SAXoTECH A/S.   All rights reserved.  Disclaimer